maandag 12 november 2007

Wie ben ik?



Ik ben Ella. Ik heb in 2001 het stageprogramma bij het Erasmus Taalcentrum gevolgd. Aan het eind van 2004 ben ik een echte docent geworden. Toen ik studente was, heb ik nooit gedacht dat ik docent Nederlands zou worden. Maar het blijkt dat een docent worden erg leuk is. Het is erg leuk om voor de klas te staan en ik realiseer me dat andere mensen iets van mij leren. Dat is fantastisch! Behalve als docent werk ik ook als editor bij een uitgeverij. Dat wordt een soort “yin” en “yang” in mijn leven. Door de week werk ik meestal alleen, achter de computer, maar op zaterdag sta ik voor de klas om Nederlandse les te geven. De perfecte balans, toch?

Ik ben de type van stille studente (tot nu toe, wat denk je, Katja?) Een van mijn collega’s (vroeger was hij/zij natuurlijk mijn docent) zei dat hij/zij nooit de verandering van een zwijgzaam meisje tot een vriendelijke docent verwachtte. Het lijkt alsof twee andere mensen dat doen. Ik voel dat ik een soort kracht heb als ik voor de klas sta.

Ik ben een aardige docente... hmmm.... Ik probeer altijd een gezellige sfeer te creĆ«ren. Mijn cursisten kunnen gewoon “Ella” zeggen, zonder “Mevrouw” of “Ibu” of “Mbak”. Ik hoop dat mijn cursisten altijd van onze les kunnen genieten. Ik hoop dat ze niet bang zijn om iets te proberen of om iets te zeggen.

Het is leuk om Nederlandse les te geven en ik hoop dat ik altijd een leuke sfeer kan maken.

2 opmerkingen:

St. Anger zei

Hei....., hoe is het met "haar" biografie? :D

Katja zei

He Fajar, je bedoelt toch niet dat Ella ook....????